Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Георги Георгиев: Юристите са лекарите на обществените отношения, на добър час, скъпи колеги!

12 юни 2023, 10:48 часа • 1528 прочитания

Завърши випуск 2022 на Юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Денят бе изключително вълнуващ за всички ни - за студентите и техните родители, както и за нас, преподавателите. След пет години на нелеки изпитания, нашия факултет завършват тези млади колеги, на които разчитаме да правораздават, да защитават законните интереси на гражданите и да се борят в името на справедливостта.

Това мнение изрази председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, който също така е и преподавател в Юридическия факултет на Софийския университет.

Ето какво посочва още той:

Мои студенти - вече абсолвенти в този тържествен ден ми припомниха как наричам нашата юридическа гилдия - лекари на обществените отношения. Днес имаме нужда от повече и все сърцати и смели такива специалисти.

Преди време въведох една лична традиция - покрай снимките за спомен се срещнах и разговарях с много родители на вече завършилите колеги, на които лично благодарих за това какви деца са отгледали и възпитали. Сълзите от гордост в техните очи са наградата за труда и безсънните нощи на младите юристи, които поемат по пътя на своето професионално развитие, въоръжени с най-ценното - знанието. На добър час, скъпи колеги!

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес