Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Франция осъжда атентата и изразява подкрепа за България и Израел

18 юли 2012, 22:33 часа
Реклама

Франция "осъжда с най-голямата си строгост терористичния атентат" в България, при който загинаха най-малко четирима израелски туристи, и изразява "солидарността си" с израелските власти, заяви ръководителят на френската дипломация.

"Франция осъжда с най-голямата си строгост терористичния атентат, насочен срещу група израелски туристи, който беше извършен на летището в Бургас", се казва в комюникето на министъра на външните работи Лоран Фабиус.

"При тези трагични обстоятелства Франция изразява цялата си солидарност с израелските власти в борбата срещу омразата и тероризма. Франция изразява цялата си подкрепа и на българските власти, за които знае, че ще направят всичко възможно за да идентифицират, арестуват и изправят пред съда извършителите на това криминално деяние", се казва още в комюникето на министерството.

Най-малко четирима души са убити и над 30 ранени в антиизраелския атентат на българското летище в Бургас. Израелският премиер Бенямин Нетаняху официално осъди иранските власти. "Всичко сочи към Иран", заяви Нетаняху в комюникето си.

Редактор: Петър Проданов

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес