Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Емилиян Гебрев е категоричен: От 2014 г. досега България не е изнесла и едно войнишко копче за Украйна

24 март 2022, 08:45 часа • 3369 прочитания

Нашата страна от 2014 г. не е изнесла и едно войнишко копче за Украйна или Русия, каза оръжейният търговец Емилиян Гебрев.

Директен износ няма, две са страните - България и Унгария, които се въздържат от износ на оръжия за Украйна. Ние се занимаваме с т.нар планови доставки - Индия, Алжир, Полша, Чехия, Словакия, каза Гебрев за износа на собствената си фирма "Емко".

Имало е случаи, когато съм отказвал доставки за стотици милиони за Близкия Изток, все пак трябва да има и морал, каза Гебрев пред bTV.

По линията на Варшавския договор тогава сме доставяли оръжие на Съветския съюз, отговори Гебрев на въпроса откъде украинците разполагат с оръжия, произведени в България.

По повод отравянето му преди 7 г. той каза, че е имало тотален юридически, икономически и финансов натиск върху него. Делото е спирано няколко пъти.

За къщата си в Синеморец с басейн в скалите той каза, че купил празно място, а басейнът три пъти е отнасян от бурите. Имал всички разрешителни за строеж. Но до началото на лятото басейнът щял са изчезне. За частната собственост има определени прави, ако сме правова държава. Докато не се утвърди общият устройствен план на Царево, такива циркове ще има, каза Гебрев.

Още: Актуално новини на тема война-украйна

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес