Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

България работи с чуждестранни спецслужби по атентата в Бургас

19 юли 2012, 09:48 часа
Реклама

Разследването на атентат не е нещо, върху което имаме обширна практика, но това, което знам от докладите, е, че се разследва ефективно и енергично.

Това каза главният прокурор Борис Велчев по БНР.

"На място изпратихме вероятно най-опитните следователи, те създадоха съответната организация. Днес ще се извърши повторен оглед. Има да се назначават експертизи – технически, съдебно-медицински. Ще се проведат разпити на десетки лица, които са видели отделни елементи от станалото.

Много щедро ще обменяме информация с всички партньорски служби, които могат да помогнат. Очевидно е, че има партньорски служби с много повече опит и знания. Очевидно е, че подобрен акт не може да се разследва ефективно без да се търси потенциалната му международна проекция. От вчера е факт това сътрудничество, предполагам, че днес ще се задълбочи.

Тези актове целят да всеят смут и страх в обществото. Колкото повече им позволим да го всеят този смут и страх, толкова повече ще са постигнали целта си. Според Наказателния кодекс се предвиждат изключително тежки наказания за подобно престъпление. Ако има съучастници, те ще носят същото наказание", обясни Велчев.

Редактор: Георги Иванов

Валентин Стоев
Валентин Стоев Отговорен редактор
Новините днес