Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Барселона няма спирка, вече 18 победи в 19 мача в Примера

14 януари 2013, 09:27 часа • 5394 прочитания

В Испания „Барселона” просто няма равностоен съперник. В поредно потвърждение на този факт се превърна снощното дерби с четвъртия във временното класиране на Примера „Малага”, което Барса спечели като гост с 3:1.

Болният от рак треньор на каталунците Тито Виланова се завърна на резервната скамейка за мача и този морален допинг подейства наелектризиращно за играчите в синьо-червени фланелки. Срещата започна двуостро, но „Барселона” правеше повече положения, а „Малага” на два пъти сбърка сериозно в защита с лоши връщания към вратаря си Кабайеро, като при второто положение носителят на Златната топка Лео Меси не прости на най-добрата защита в Испания – 0:1.

Каталунците можеха да вкаат втори гол буквално минути след това, но ударът на Фабрегас за малко не влезе във вратата. Все пак Сеск получи своя гол в мача в началото на второто полувреме, когато беше изведен от Меси на диагонала и преодоля за втори пър Кабайеро – 0:2.

Вторият гол реши мача, а „Барселона” почна аристократично да пилее положения. В 82-рата минута обаче Тиаго Алкантара направи резултата 3:0 за гостите, а в 89-тата „Малага” вкара почетен гол след чудесно изпълнен пряк свободен удар от Диего Буонаноте. В последната атака за мача Алексис Санчес излезе сам срещу Кабайеро, излъга го, но не уцели вратата.

Така „Барселона” има вече актив от цели 55 точки за 19 кръга и води на шампионите от „Реал Мадрид” с 18 точки – смазваща разлика.

Редактор: Ивайло Петров

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес