Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

2-ма руски туристи са ранени при атентата

18 юли 2012, 22:41 часа
Реклама

Двама руски граждани са ранени в резултат на терористичния атентат, който се разигра на летището в Бургас. Това заяви за РИА "Новости" вторият секретар на посолството на Руската Федерация в София Олег Воскобойников.

"Руските граждани са се намирали в лека кола, която е била на паркинга на аерогара "Сарафово" до автобуса, който е взривен от терористите. Те са настанени в бургаска болница, няма опасност за живота им", каза той.

Малко след 17.00 часа автобус с израелски туристи беше взривен на бургаското летище. По предварителна информация броят на жертвите варира между трима и девет души. Съобщава се за над 20 ранени, включително шофьорът на автобуса, който е български гражданин.

Израелското външно министерство официално потвърди, че негови граждани са станали жертва на кървавия инцидент. Премиерът Бенямин Нетаняху обвини Иран, че стои зад грозния акт. Той обеща силов отговор.

Трагедията в Бургас може да се превърне в един от най-кървавите атентати срещу граждани на държавата Израел в Европа. Тази година се навършват 40 години от Мюнхен, където по време на лятна Олимпиада бяха отвлечени израелски туристи и по-късно 16 от тях бяха убити от арабски терористи.

Редактор: Георги Иванов

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес