Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Няма да познаете чия е единствената звезда на Алеята на славата в Холивуд, която не е на земята

12 юни 2023, 21:00 часа

Едно от най-посещаваните места в Лос Анджелис безспорно е Алеята на славата, където могат да се видят хиляди звезди, посветени на известни личности в сферите забавление, кино и спорт.

Само преди дни посмъртно бе открита и звездата на Тупак Шакур, която се намира върху самата алея на земята. Там са и всички останали звезди с изключение на една единствена, която е поставена на стена.

Въпросната звезда е на легендата в бокса Мохамед Али. Когато става ясно, че се подготвя процедура по откриване на звезда на боксьора, той се съгласява, но само при едно условие - да бъде поставена на стена и никой да не стъпва върху нея. Както знаем, истинското име на боксьора е Касиус Марселус Клей, но след като се посвещава на Исляма, сменя името си на Мохамед Али, почитайки пророка Мохамед.

Снимка: Getty Images

Според Али, ако хората стъпват върху името Мохамед, това би било изключително голяма обида, затова бил категоричен в поставеното от него условие. Така неговата звезда се оказва единствената от над 2700 звезди на Алеята на славата, върху която не може да се стъпи.

Снимка: Getty Images

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес