Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нарекоха Сам Смит "прегоряло печено пиле" заради костюма му на наградите "Брит"

14 февруари 2023, 09:12 часа

Музикантът Сам Смит бе залят от подигравки и бе наречен "прегоряло до черно печено пиле" заради нелепия латексов костюм, който бе облякъл на наградите "Брит". Смит, който в последно време съвсем целенасочено търси скандала като основно изразно средство, отново събра погледите с избора си на облекло за червения килим. 

Причудливият гащеризон е дело на индийския дизайнер Harri. Дрехата е латексова и се отличава с надуваеми ръкави и крачоли. С тази визия Сам Смит веднага се превърна в модна сензация, засенчвайки всички останали звезди, присъстващи на церемонията по връчването на британските музикални награди.

Към визията си изпълнителят бе добавил черни ботуши на дебели токове и платформа. Цялостният му облик даде мигновен старт на безспирни подигравки. Някои от потребителите го оприличаха на НЛО, други пък откриха своеобразно отдаване на почит към една от култовите визии на Дейвид Боуи и неговия блестящ гащеризон с панделка и балони, дело на Кансай Ямамото, който певецът показа през 1973 г.

Дизайнерът на тоалета на Смит - Harri, заяви, че целта на визията е била да се отпразнува естествената форма и "красотата на това да бъдеш себе си". В последно време Сам Смит не признава никакви творчески и артистични ограничения и постоянно предизвиква възмущение и откровен хейт. Дизайнерът Harri споделя, че е искал да помогне на Сам да е покаже такъв, какъвто хората никога не са го виждали.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес