Ученици от 5-и до 12-и клас учат за роботизирани процеси и ESG в Yettel

620
Ученици от 5-и до 12-и клас учат за роботизирани процеси и ESG в Yettel
Снимка: Yettel

От роботизирани процеси до глобалните цели на ООН за устойчиво развитие – това са част от темите, с които ще се запознаят участниците в тазгодишното издание на програмата Yettel Teen Academу. Само преди дни телекомът посрещна общо 44 ученици от 5-и до 12-и клас, които през следващите две седмици ще попаднат в реална бизнес среда и ще направят първите си професионални стъпки.

За втора година Yettel посреща ученици – близки и деца на свои служители, за да им помогне в избора на бъдеща професия и да развие у тях ключови умения. Под формата на образователни игри, тематични сесии и работилници, те опознават света на телекомуникациите и възможностите, които предоставя – какви се ценностите и културата в компанията, какво се случва в екипа за автоматизирани процеси, наричан още „екипа на роботите“, с какви инструменти могат да опознаят себе си и как ефективно да общуват с околните.

Участниците ще навлязат и в друга важна за Yettel тема – устойчивото управление. Те ще разберат какво се крие зад съкращението ESG, а за да затвърдят наученото, ще бъдат разделени на екипи и ще получат конкретна задача, свързана с пет от глобалните цели на ООН за устойчиво развитие. По този начин ще приложат на практика своите комуникационни и организационни умения, а накрая – ще защитят идеите си пред представители на компанията.

Няма да липсват и забавления. Един ден децата ще прекарат в планината Витоша, където ще съчетаят полезното с приятното и през игри и предизвикателства ще научат как да се грижат за природата.

За първи път Yettel Teen Academу се провежда миналата година, вдъхновена от успеха на друга програма на телекома – „Втора смяна“. Тя отново е насочена към деца и близки на служители, но по-големи – от 10-и до 12-и клас. За да ангажира и по-малките, компанията стартира Yettel Teen Academу за ученици от 5-и до 12-и клас.

По този начин телекомът помага на младежите в тяхното кариерно ориентиране, като ги поставя в реална бизнес среда и ги насочва към областта, в която искат да се развиват.

Това лято компанията ще посрещне близо 80 деца – участници както в Yettel Teen Academу, така и във „Втора смяна“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com