Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Културно приключение в Азия: Без ограничения с обновения роуминг от А1

29 май 2024, 12:11 часа • 793 прочитания

Удобството да използваме мобилните си телефони за всякакви справки и общуване с близките от по-големи до най-маловажни теми е незаменимо. Когато сме си у дома, дори не усещаме колко пъти на ден посягаме към телефона, за да проверим времето, адреса на най-близкия ресторант, да споделим снимка на миг, който искаме да запомним завинаги или да се чуем с любимите хора.

Благодарение на новостите в роуминга от А1, тази лекота на общуване вече получавате не само у нас, но и във всяка точка на света. Активирането на плана става само с един SMS с текст „ОК“ на кратък номер 17280 за частните клиенти или през мобилното приложение Моят А1. Таксуването е автоматично според зоната, в която се намирате, и не трябва да извършвате никакви допълнителни действия при влизане в дадена държава. Така, дори в далечна Азия, имате свободата да се обаждате и да използвате интернет според тарифния си план и зоната, в която се намирате.

А хубави поводи да се обадим вкъщи винаги има. Ето някои от тях:

От Тайланд, за да разкажете за Пукет, Буда и още нещо

Най-популярните забележителности в Тайланд са о-в Пукет, Чанг Мей, т.нар. Златен триъгълник, и разбира се – Банкок. В цялата страна туристите се възхищават на многобройните храмове на Буда, изобразен в най-различни пози и изработен от най-различни материали – от злато или просто втъкан в корените на дърво. Буда е навсякъде и е неизбежно да не усетите спокойствието, което този образ носи на местните.

Ще ви се иска да споделите с близките и някои забележителни пейзажи като варовиковите скали в морето край о-в Пукет, панорамните гледки към оризовите полета и внушителните храмове, с които страната е толкова известна. Включените 2000 мегабайта на ден за Тайланд като част от зона 4 ще ви позволят да споделите пътуването си с близките в България чрез снимки и ще можете да разговаряте за 0,39 лева на минута в рамките на дневната такса от 19,90 лева.

Ако продължите малко на Изток, ще натрупате още повече незабравими мигове в Страната на изгряващото слънце и ще ви се иска и оттам да споделите впечатления.

От Япония, за да покажете как ще живеем в бъдещето

Почти всеки, който посети Япония, се връща с думите “Японците живеят в бъдещето”. Ако се озовете там, със сигурност ще ви направи впечатление абсолютната чистота и дигитализация на много от ежедневните процеси, с които сме свикнали – от паркирането на коли до поръчването на храна. В същото време Япония е страна на древни традиции, които се спазват и до днес. В хипердигитализирано общество като японското все още има място за нежните жестове на гейшите, затрогващата красота на калиграфията и древната традиция на чаената церемония. Още докато сте на летището в София или по което и да е време, просто активирайте роуминг от А1 и се наслаждавайте на пътешествието, без да се чувствате изолирани от останалия свят.

И понеже така и така сме „на другия край на света“, нека ви разкажем за забележителностите на още една азиатска страна, съседка на Япония, от която също си заслужава да се обадите у дома.

От Южна Корея, за да споделите гледката от телевизионната кула на Сеул

Южна Корея, точно като Япония, е страна на контрасти – модерна и традиционна, с високи постижения в дигитализацията и запазила и до днес традиционните си облекла и храни като наподобяващото нашето киселото зеле – кимчи. Туристическите агенции препоръчват да се насладите на Сеул от телевизионната му кула, а после да се отдадете на лов за сувенири на пазара Myeongdong. Не бива да пропускате и остров Чеджу, сочен като любимо място за меден месец на младоженци от целия свят. Ако сте с деца, непременно посетете Lotte World – най-големия закрит увеселителен парк в света.

В която и точка на света да се намирате, от Европа до Азия, роумингът от А1 позволява връзка с близките ви срещу няколко лесни и бързи стъпки и една дневна такса. Удобството е не само за частните, но и за пътуващите бизнес клиенти на телекома. Сега условията са още по-атрактивни, дневната такса се определя автоматично според посетената локация, включените мегабайти са още повече – вече 3000 дневно, а цената на разговор на минута намалява, за да останете фокусирани върху важните задачи за деня.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес