Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бъди „в час“ със здравето си с нов смарт часовник Huawei от А1

22 май 2024, 11:20 часа • 1093 прочитания

Хубавото време е най-силният мотиватор за по-здравословен начин на живот. Сякаш слънцето влива отново живителни сили в поизморените от зимата тела и умове. Затова никак не е изненадващо, че все повече хора са готови да подобрят навиците си и да спортуват повече, за да се чувстват по-добре в телата си. И все по-голяма част от тях носят на китките си смарт часовници, които често поглеждат по време на тренировка. Има ли причина тези устройства да са предпочитани от хората, които се стремят да подобрят здравето си? Може ли един часовник да променя навици, да ни помага да надградим спортните си постижения и да живеем по-здравословно?

Разбира се, вижте как смарт часовниците наистина ни помагат да сме в час със здравето си:

Отчитане на физическата активност

Хубавото на данните е, че те дават точна картина за реалното време, което прекарваме в движение. Често нашите собствени представи се различават значително от реалността и използването на смарт часовник може категорично да докаже какво е нивото на активност през деня.

Вероятно знаете, че според лекарите извървяването на 10 хиляди крачки на ден подобрява сърдечно-съдовата система, обмяната на веществата и общия тонус. А правите ли ги всеки ден? На този въпрос отговор дават смарт часовниците. И всеки, който дори веднъж е броил крачките си, знае колко е удовлетворяващо и мотивиращо да видиш изписано на екрана “Поздравления, постигнахте дневната си цел”.

Новите модели смарт часовници от Huawei отиват още по-далеч и предлагат по-точно измерване на физическото натоварване. Huawei Watch 4 Pro LTE и Huawei Watch GT4 41mm дават възможност за проследяване активността по време на 100 различни вида спорт – от традиционния фитнес и джогинг до дартс и езда. Освен това Huawei Watch 4 Pro LTE Space Edition е със здрав корпус, изработен от аерокосмически клас титан, който ще издържи дори и на най-екстремните преживявания, в които решите да се впуснете, като и до 21 дни в режим на ултрадълъг живот на батерията.

Проследяване на здравни показатели

Проследяването на различни телесни показатели като кръвно налягане, пулс и качество на съня може да ви помогне да видите как реагира тялото ви на ежедневни фактори като стрес, упражнения и диета. Тази информация помага да направите промени в начина си на живот, за да поддържате добро здравословно състояние.

С новите модели смарт часовници на Huawei можете с един клик да получите пълна картина на моментното си състояние. Huawei Watch GT4 е снабден със системата TruSeen™ 5.5+ за проследяване на жизнените показатели и споделя важни данни като сърдечна честота, SpO2, качество на съня. Моделът обръща специално внимание и на женското здраве с функцията за проследяване на месечния цикъл, овулацията и фертилността. А едно от най-впечатляващите подобрения при Huawei Watch 4 Pro LTE Space Edition е новата функция Health Glance, която измерва седем ключови здравни индикатора едновременно. Сред тях са сърдечният ритъм, наситеността на кислород в кръвта, телесната температура, нивата на стрес и качество на съня. Благодарение на тези функционалности, смарт часовниците ще ви помогнат да останете активни, информирани и мотивирани в ежедневните си усилия за поддържане на добро здраве.

Ето и някои от препоръчителните стойности на показателите, които се следят:

Нощен сън: Между 7 и 8 часа, с ритмично редуване на REM и дълбок сън, с кратки или никакви пробуждания.

Сърдечен ритъм при тренировки: Ако целта ви е изгаряне на мазнини, най-ефективно ще е да поддържате сърдечен ритъм между 60% и 80% от вашия максимален пулс в най-интензивната част на тренировката.

Овулация: Овулацията е времето, в което зачеването е с най-голяма вероятност. Това е “прозорец” от 3-4 дни, който варира според дължината на месечния цикъл. Редовното отчитане на цикъла помага за изчисляване на тези дни, в които зачеването би се случило с лекота.

Всички тези функции и още много, като гласови команди в движение по време на тренировка и автономни разговори без нужда от телефон – с помощта на eSim, са налични в Huawei Smart Watch 4 Pro LTE Space Edition и Huawei Smart Watch GT4 41mm Green. Независимо кой от двата смарт часовника приляга на твоите стил и интереси, до 4 юни можеш да го вземеш на достъпна цена заедно с безжични слушалки от А1.

Huawei Smart Watch 4 Pro LTE Space Edition се предлага онлайн на А1.bg срещу 45,50 лева на месец за 24 месеца с план Unlimited Ultra и идва в комплект с Huawei FreeBuds 5i (black) до изчерпване на количествата. Huawei Smart Watch GT4 41mm Green е достъпен срещу 17,50 лева на месец за 24 месеца с план Unlimited Ultra и може да бъде купен онлайн или от магазините на А1 заедно със слушалки Huawei FreeBuds SE 2 (white).

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес