Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Българи от старо време" посрещат в Музикалния театър

26 октомври 2018, 07:21 часа • 1365 прочитания

На 26 октомври на сцената на Националния музикален театър "Стефан Македонски" гледайте най-любимата българска оперета – „Българи от старо време” от Асен Карастоянов. Тя е написана специално за националната оперета, на чиято сцена се поставя за осми път, съобщиха от театъра.

Спектакълът показва с добросърдечна ирония възрожденския колорит и семейна идилия на патриархалния българин. Зрителите ще съпреживеят онези отминали времена, когато младите целуват ръка на родителите си, а думата на по-възрастните е закон. Публиката ще се посмее над вечното политиканстване на Дядо Либен и Хаджи Генчо, което застрашава годежа на децата им Павлин и Лила. Ще се вълнува заедно с младите, когато се противопоставят на старите разбирания в името на любовта. В ролята на Лила дебютира най-младата солистка на Националния музикален театър – Илона Иванова.

В ролите участват още: Иван Панев, Деница Шопова, Димитър Райчев, Румен Григоров, Еделина Кънева, Станимира Василева, Александър Панайотов, Пеньо Пирозов, Александър Василев, Пламен Димов, Марияна Арсенова, Ралица Анкова, Ася Цветанова, Елена Добрева, Галина Радева, Йоанна Петкова, Весна Тодорова. Участват хор, балет и оркестър на Националния музикален театър.

 

 

 

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес