Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Младата ни надежда на пистата Иван Влъчков тества български автомобил

21 юли 2024, 11:02 часа • 1060 прочитания

Днес на писта „Серес“ в Гърция седемкратният шампион на България в автомобилния спорт, Иван Влъчков, провежда тестове на изцяло реновирания след зимния сезон Sin Car R1. Днес и утре предстоят изпитания на автомобила, като ще бъдат извършвани различни настройки и ще се проверят способностите му, разказаха за Actualno.com от екипа на състезателя.

Припомняме, че автомобилът е изцяло българско производство и именно поради това е оцветен в българския трикольор. Машината се подготвя за предстоящите кръгове от ESET CUP, като първото състезание е на 3 и 4 август в „Мост“, Чехия.

Пилотът на автомобила е млад и талантлив състезател, който още на седем години е стартирал своята кариера в шампионата по картинг. Иван Влъчков е следващата надежда за успехи на българския автомобилен спорт. Освен това Иван е и изключително активен за това младите хора да не практикуват автомобилни спортове извън пистите и по този начин да предизвикват или да стават жертви на пътнотранспортни произшествия.

През изминалата година Влъчков участваше в множество кампании, организирани от „Европейския център за транспортни политики“, под формата на срещи и беседи с ученици от средните училища. Основното послание, което отправи тогава, беше: „Пътят не е състезателна писта“.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес