Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пилешките крилца ще се топят в устата и ще станат със златиста коричка - тайната е в тази съставка

25 юли 2023, 16:22 часа

Пилешките крилца с хрупкава златиста коричка са истинска наслада за сетивата - това е факт, който не може да се отрече. Те могат да се приготвят както пържени, така и печени, мариновани в различни сосове. А хрупкава коричка може да се направи с една тайна съставка, която със сигурност ще намерите в кухнята си. 

За да направите вкусна коричка върху пилешки крилца, трябва да използвате лесен трик с една тайна съставка. Знаете ли защо се добавя нишесте към това ястие? Всичко е много просто. Благодарение на нишестето се образува хрупкава коричка в златист цвят. След готвене месото просто се топи в устата.

Най-вкусните пилешки крилца с чеснов сос като тези в ресторантите се приготвят така

Как да приготвите пилешки крилца със златиста коричка?

На първо място, трябва да изрежете всяко крило на две части. След това крилцата трябва да се мариноват. Ако не искате да губите време за приготвяне на марината, можете да я закупите готова. В супермаркетите се предлагат различни маринати за всеки вкус. Най-добре е да мариновате месото за една нощ. Затова покрийте купата с него с хранителен филм и я сложете в хладилника.

На следващия ден може да се заемете с приготвянето им. Разстелете ги върху дъската. След това вземете нишестето и ги поръсете с него. Можете да използвате както картофено, така и царевично нишесте. Поръсете крилцата с него от двете страни. Най-добре е това да става през цедка. Не пестете нишестето, защото именно то ще направи коричката просто фантастична.

Вижте още: Ето как приготвят пилешките крилца в ресторантите и те са невероятно вкусни

След това вземете лист за печене и разстелете месото върху него. Сложете го във фурната. Печете при температура 200 градуса за около 40 минути. Имайте предвид, че е по-добре да поставите тавата на горните нива на фурната. След 40 минути можете да извадите ястието от фурната.

Добър апетит!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес