Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Класическа рецепта за сладки макарони от нашето детство

10 септември 2024, 08:49 часа

Помните ли онези вкусни макарони, които получавахме за закуска през почивните дни? Нашите майки и баби не пропускаха възможност да ни зарадват с тях, защото знаеха колко много обичаме да ги похапваме.

Днес тези старомодни ястия са изместени от далеч по-модерни блюда, но вкусът им няма как да бъде забравен. Ако сте привърженици на традиционната кухня и за нищо на света не искате да се откъсвате от нея, задължително пробвайте днешната рецепта за сладки макарони. Сигурни сме, че вкусът им ще успее да ви пренесе в миналото, където хората умееха да се радват на малките неща в живота.

Как да си приготвим сладки макарони на фурна?

Още: Не сте яли по-вкусни макарони на фурна

Ето и продуктите, от които се нуждаете:

  • 400 г макарони
  • 250 г сирене
  • 250 мл. прясно мляко
  • 4 яйца
  • 5 с.л. захар
  • 100 г масло

Начин на приготвяне:

Най-напред се заемете с варенето на макароните. Когато са напълно готови, отцедете и измийте под течаща вода.

Още: Класическа рецепта за любимите макарони на фурна

В отделен съд разбийте яйцата, а към тях добавете натрошеното сирене, захарта и прясното мляко. Разбъркайте старателно. Добавете макароните.

Сместа се изсипва в тава, която предварително сте намазали с масло по дъното и стените. Най-отгоре нарежете маслото на малки кубчета и сложете тавата във фурната, за да се сготви ястието. Около 20-30 минути са му нужни, за да се сдобие с приятна златиста коричка.

Ако желаете вашите макарони да имат по-карамелен вкус, щом са готови, поръсете с няколко лъжици захар и върнете отново във фурната за няколко минути.

Добър апетит!

Още: Добавете този сос към класическите макарони със сирене на фурна - стават божествени

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес