Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как се приготвят сурови пълнени чушки със сирене

29 август 2024, 05:58 часа

Суровите пълнени чушки със сирене са свежо и леко ястие, което е идеално за топлите летни дни или когато искате нещо бързо и вкусно. Те са чудесен избор за предястие, лека закуска или дори основно ястие, когато се съчетават с подходяща гарнитура. Това е ястие, което не изисква термична обработка и запазва всички полезни вещества на съставките, което го прави не само вкусно, но и здравословно. С минимални усилия и няколко лесно достъпни съставки, можете да приготвите впечатляващо блюдо, което ще спечели сърцата на всички на масата.

Пълнени чушки с яйце и сирене от тефтера на баба

Съставки за сурови пълнени чушки със сирене

За да приготвите тези ароматни и свежи пълнени чушки, ще са ви необходими няколко основни продукта, които лесно ще намерите във всеки магазин. Ето какво ви е нужно:

  • Чушки – около 10-12 броя, среден размер. Можете да използвате зелени, червени или жълти чушки за разнообразие от цветове и вкусове.
  • Сирене – 300 грама, предпочитано бяло саламурено сирене или друго меко сирене по избор.
  • Крема сирене – 200 грама, за да придаде по-кремообразна текстура и лек вкус на пълнежа.
  • Магданоз – 1/2 връзка, нарязан на ситно за свежест и аромат.
  • Чесън – 1-2 скилидки, пресовани, за леко пикантен вкус.
  • Зехтин – 2 супени лъжици, за допълнителна мекота на пълнежа и лек маслинов аромат.
  • Черно пиперче – на вкус, за лека пикантност.
  • Червен пипер – за допълнителен вкус и цвят (по желание).

пълнени чушки

Подготовка на пълнежа

Започнете, като натрошите сиренето в купа. Добавете крема сиренето и разбъркайте добре, докато сместа стане хомогенна и гладка. Нарежете магданоза на ситно и го добавете към сместа. Пресовайте чесъна и го добавете заедно със зехтина, черния пипер и малко червен пипер за цвят и вкус, ако желаете. Разбъркайте добре всички съставки, докато получите ароматен и кремообразен пълнеж.

Пълнени чушки с яйца и сирене – ето къде сте грешили до сега

Пълнене на чушките

Измийте добре чушките и ги подсушете. Отрежете горната част на всяка чушка и внимателно извадете семките и вътрешните мембрани. С помощта на малка лъжичка напълнете всяка чушка с приготвения пълнеж. Постарайте се да разпределите сместа равномерно, като избягвате да ги препълвате, за да не се разпукнат. Подредете напълнените чушки в чиния и ги охладете в хладилника за поне 30 минути преди сервиране, за да се смесят добре ароматите.

Сервирайте суровите пълнени чушки със сирене охладени, гарнирани с пресни зелени подправки като магданоз или копър за допълнителна свежест. Можете да ги поднесете като част от студен бюфет, в комбинация със свежа салата или хрупкав хляб. Те са чудесно допълнение и към плато с различни мезета и разядки, като хумус, таратор или доматен сос. Това ястие е изключително универсално и може да бъде част от лек обяд или вечеря, а защо не и като интересно предястие за гости. Насладете се на свежестта и аромата им, и не се колебайте да експериментирате с различни съставки, за да създадете своята перфектна рецепта!

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес