Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Златанова: Няма да има нулева година при еврофондовете

11 април 2014, 09:58 часа
Реклама

Правителството приключва стария програмен период и започва нов в усвояването на европейски средства.

1,8 млрд. евро предстои да бъдат усвоени по стария период, като всичко това е изключително тежко, но нулева година няма да има, успокои вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова пред TV7, предаде БГНЕС.

Критиките, които Европейският парламент (ЕП) отправя към страната ни за злоупотреби с евросредства, най-вече на ниво местна власт, са заради нарушения, извършени по времето на ГЕРБ, заяви министър Златанова. Тя подчерта, че е необходима задълбочена проверка по общините, за да се потвърдят или отхвърлят и изчистят всички съмнения за злоупотреби с европейски пари и да се възстановят загубите.

Текстът, с който Европейският парламент поиска Еврокомисията да преоцени отпускането на пари от еврофондовете за страната ни, може да е писан в България, допуска вицепремиерът.

Златанова подчерта, че този текст няма законодателен характер, както и че препоръките в доклада са стотици и засягат по един или друг начин всички страни от Евросъюза. Според нея се спекулира много, че докладът касае сегашното правителство, а той всъщност се отнася за предишните управници.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес