Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Златанова: Не са спирани фондовете за България

04 април 2014, 12:02 часа
Реклама

Фондовете за България не са спрени. Напротив – правителството спаси стотици милиони евро в края на миналата година. Това заяви вицепремиерът Зинаида Златанова, предаде БТА.

Тя коментира приетата вчера от Европейския парламент препоръка към Европейската комисия да преразгледа възможността фондовете на ЕС у нас да бъдат използвани по правилата.

„Това е препоръка без законодателен характер, както и една от няколкостотинте в този доклад”, отбеляза вицепремиерът.

Златанова каза, че не се изненадва, че всичко това се случва в предизборен момент. „Няма да се изненадам също, ако черновата на тази препоръка е писана в София”, каза още тя.

„Спекулира се много, че докладът касае това правителство. Периодът, който се визира там, е 2012 година. Решението на български съд вчера показа много ясно как се управляваше държавата в този период. Хората, които наложиха този стил на управление, ги призовавам да не използват европейските институции за вътрешно партийни предизборни цели", заяви още Златанова.

По-рано днес от БСП коментираха темата за препоръката от ЕС. Чрез докладът на Европейския парламент, който препоръчва на Европейската комисия спиране на еврофонодвете за България се правят политически внушения и се демонстрира двоен стандарт, заяви Илияна Йотова, евродепутат от левицата.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес