Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"За нас ще е комплимент": "Величие" поиска програмен кабинет, но не иска третия мандат

26 юни 2024, 13:13 часа
Реклама

За първи път партия "Величие" се яви на консултации при президента Румен Радев по повод процедурата по преговори за съставяне на правителство.

"Неслучайно медийният и общественият интерес към вас е много голям, защото всяка позиция и всеки глас в тази неясна политическа обстановка, е изключително важен", обърна се държавният глава към председателя на партията Николай Марков.

"Приложихме системен подход в нашите действия. За съжаление, бяхме разбрани от твърде малко правни субекти в парламента", каза Марков и припомни исканията си за среща с Бойко Борисов по отношение преговорите за кабинет с първия мандат и последвалия отказ от лидера на ГЕРБ. "Ние не можем да подкрепим или да не подкрепим незнанието си", каза Марков, без да стане ясно кое визира.

Още: Теленовела във "Величие": Николай Марков иска Ивелин Михайлов да му се извини (ВИДЕО)

По думите на Марков "криенето" зад експертно правителство не е полезно за страната, тъй като прикривали коалиционни отношения: "Това е вид демагогия и популизъм, при които липсва ясната отговорност на партиите". Лидерът на "Величие" призова за програмно правителство с ясни задачи.

Николай Марков не пожела третия мандат, но уточни, че ако Радев реши да го даде на тях, те ще го приемат като комплимент и като отговорност.

Още: "Не си подаваме топката": ИТН и Радев обсъдиха президентска република и експертен кабинет (СНИМКИ)

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес