Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Съюзът на транспортните синдикати настоя за спешна подкрепа от държавата

21 февруари 2022, 07:47 часа • 1174 прочитания

Трябва да върнем гражданите към обществения транспорт. За това настоя Екатерина Йорданова от Съюза на транспортните синдикати в България пред БНТ.

Йорданова иска да види в бюджета 178 милиона за столичния градски транспорт, 85 милиона за междуселищните пътувания и 115 милиона за обществения транспорт. 

Тя се надява да се напълнят автобусите. Транспортните дружества издъхват, алармира Йорданова и добави, че това, което се случва у нас в момента ние работим столица срещу страна. 

Според нея общественият транспорт имал нужда от специална мярка, която да е единствено за обществения транспорт. Държавата трябва да подкрепи солидарно обществения транспорт. В момента нямаме нужда от спекулации, а от подкрепа от страна на правителството, настоя Екатерина Йорданова. 

Минимум 50/50 трябва да е подкрепата. Всички градове в страната, трябва да получават помощи и държавата трябва да застане и да реши проблема с пандемията и с повишаване цените на енергоносителите. Урбанизацията продължава и населението се мести в големите градове. Държавата, заедно с общините, трябва да се грижи за обществения транспорт, защото безплатен обяд няма, подчерта Йорданова. 

Още: Екатерина Йорданова: Не намалихме сериозно разписанията на градския транспорт

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес