Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

София и Брюксел - накъде след изборите: Анализ на Милена Милотинова (ВИДЕО)

19 юни 2024, 19:30 часа
Реклама

Гласоподавателите дадоха ясен знак на политиците, че има неща, за които е нужна промяна. Неслучайно виждаме резултата във Франция, виждаме какво става в Европа през последните години, на целия континент имаше протести - Париж, Берлин, София включително.

Това заяви в предаването “Студио Actualno” журналистът Милена Милотинова, правейки паралели между предсрочните парламентарни избори у нас и вота за Европейски парламент. Според Милотинова зелените политики, които европейските политици са наложили, трябва да се преосмислят: "че те не са толкова добри, че ефектът, който произвеждат, не е добър".

Милотинова счита, че сега Европейският съюз ще бъде принуден да преосмисли тази политика, да запази европейското производство и да не дава възможност на трети страни да внасят продукция, която да поставя в неравнопоставеност европейските фермери.

Според Милотинова един милиард губи България затова, че страната ни не е в сухопътния Шенген. Мнозинството в Европарламента, изглежда, че на първо четене се запазва, отчете Милотинова, като поясни обаче, че първият тест ще бъде гласуването на председателя на Еврокомисията.

Целия разговор гледайте във видеото.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес