Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шишков: Проблемът на пътищата не е в последните три години

30 май 2024, 09:05 часа
Реклама

Проблемът на пътищата не е в последните три години. Това каза бившият регионален министър Иван Шишков в сутрешния блок на БНТ. Думите му бяха във връзка с изказването на служебния регионален министър, че проблемът, свързан с пътищата е в последните три години.

Министърът сякаш е в предизборна кампания

"Това изказване приличаше на предизборен клип, а не на изказване на служебен министър", каза Шишков. Той попита как да бъде добро състоянието на пътищата, като държавата е направила незаконни ремонти. "Анализът не е да хвърляме асфалт върху дупките на пътя, а въпросът е да направим така, че да има истински ремонти на пътищата", смята Шишков. 

По думите му строителството на пътища не е политика. "Строителството на пътищата е бъдещето. За съжаление едно бъдеще, което 10-15 години се отлага", добави Шишков. ОЩЕ: Виолета Коритарова: МРРБ дължи 200 млн. лв. на пътните строители

Липсват магистралите

"България има изключително малко инфраструктура. Ние имаме много малко пътища, те се натоварват изключително много. Липсват магистралите, които да поемат основния трафик и това води до това пътищата да се амортизират повече. Ние не можем да ги поддържаме, но за сметка на това ги амортизираме повече, защото са малко. Неслучайно в рамките на нашите служебни кабинети говорихме, че липсват магистрали около 1000 км", коментира Шишков. 

Защо не се строи?

На въпрос защо не се строят, Шишков не пожела да направи анализ. "Мога да кажа, че направихме много ясен анализ какво трябва да се направи. Въпросът защо не се строят най-малко е към мен, защото в 10-те месеца, колкото да е бил кратък хоризонтът, ние успяхме да започнем строителството на магистрала "Европа", оставихме хоризонта на 70-те км за Русе-Бяла, входа на Бяла",  добави още Шишков. ОЩЕ: Нанков: Откакто ГЕРБ не е на власт, пътищата не се поддържат

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес