Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Решават съдбата на Пеевски? Хората на Доган се събират в София

19 юли 2024, 11:03 часа • 2718 прочитания

Хората от кръга на на почетния председател на ДПС Ахмед Доган се събират на среща в София. За нея потвърди пред Actualno.com депутатът Тимур Халилов. Събирането трябва да започне в 11.00 ч. и ще се проведе в хотел "Балкан", като след него са предвидени изявления за медиите. 

Решават съдбата на Пеевски?

Към момента няма повече информация какво ще се реши на срещата. Вероятно хората на Доган ще обсъдят съдбата на Делян Пеевски, за чиято оставка призова почетния председател на движението, но Пеевски отказа да даде. 

Срещата идва на фона на напрежението в ДПС от последните седмици, което започна с изключването на депутатите Айсел Руфад, Рамадан Аталай и Джейхан Ибрямов от парламентарната група на ДПС.

Продължи с изключването на още 17 депутати, сред които и единият от лидерите на ДПС Джевдет Чакъров.

Впоследствие още двама депутати напуснаха групата доброволно, а тази седмица още един народен представител се присъедини към тях.

Така групата на ДПС в 50-ото Народно събрание намаля по численост, което я превърна от втора - в четвърта политическа сила. След разместването на политическата картина вторият мандат отиде в ръцете на ПП-ДБ. ОЩЕ: Ахмед Доган пак си върна сайта на ДПС

 

 

 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес