Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Премиер, подкрепен широко и далеч от всички партии: ПП-ДБ още няма име

24 септември 2024, 08:00 часа • 1562 прочитания

Равноотдалечен от всички политически партии премиер с широка обществена подкрепа, който да е начело на следващото правителство - това е формулата за бъдещо управление на ПП-ДБ. Депутатът от ПП-ДБ Венко Сабрутев я повтори.

На въпрос кой е този човек, отговорът на Сабрутев беше следният: "Преди да има имена, трябва да има правила". Той добави, че към този момент ПП-ДБ няма имена, но е важно първо да бъде изграден модел. Тези партии, които се съгласят на този модел, трябва да се съгласят и на законодателна рамка, по която бъдещото правителство да говори, добави Сабрутев.

Интересни негови думи пред bTV от него - равноотдалеченият премиер, понеже ще има широка обществена подкрепа, трябва да носи отговорност и за своите действия.

За мен ДПС изобщо не стои на масата - така Венко Сабрутев отговори на въпрос дали ще има разговор с което и да е ДПС. Идеята е да съгласим с конкретни политики - ще правим ли съдебна реформа или няма, каза още той. Ако гласувате за ГЕРБ, гласувате да продължи корупцията както до момента, категоричен беше Венко Сабрутев.

Политическото доверие

Същевременно Сабрутев увери, че ПП-ДБ няма и не допуска пробив в своите редици - в смисъл някой представител на коалицията да почне да работи не за обществото, за за частен интерес. Депутатът от ПП-ДБ каза, че имало "ветинг система", но не обясни какво е това, как се "измерва" пробивът. На Сабрутев му беше напомнено как Даниел Лорер говореше за Пеевски, но той заговори за "тежка пропаганда": Даниел Лорер: Пеевски се промени за добро, за доброто на цялата страна (ВИДЕО)

Сабрутев заговори и за отколешния проблем - корупцията, която разяжда България и пречи да имаме нормални пътища, нормална здравна система и т.н. Това е свързано със съдебната реформа - затова е на първо място в програмата ни, каза той. А хората имат ли ви доверие, попита Мария Цънцарова. Ако гласувате за ГЕРБ, гласувате необходимите закони да не минат. Ако гласувате за нас, законите ще бъдат приети, каза Сабрутев. Той даде конкретен пример - защо ГЕРБ не прие закона за личния фалит?

Още: Лорер за добрия и лошия Пеевски, сглобките и ББР: "Да извадим България от блатото"

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес