Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

От "Възраждане" поискаха запазване на българския лев и подкрепиха президента

04 февруари 2020, 14:17 часа • 10542 прочитания

"В агонизиращо желание да получат външнополитическа подкрепа за да запазят властта настоящите управляващи ежедневно взимат грешни решения, от които потърпевши са българските граждани."

Това заявяват от партия "Възраждане", като посочват и конкретните причини за недоволството си. Те касаят основно приемането на първо четене в парламента на търговското споразумение CETA, Законът за социалните услуги, наредбата за касовите апарати, и конкретните стъпки за влизането в еврозоната.

Поради тези причини, от партията призовават българските граждани да излязат на протест с искане за оставка на правителството.

"На 7 февруари 2020 г. от 12.00 ч. пред Парламента ще се проведе протест. Той е организиран от Възраждане с искане за оставката на кабинета Борисов 3.

Причините са известни за всеки български гражданин, който е наясно, че няма сфера в нашата Родина, която да не е потърпевша от наложения режим на управление от правителството на ГЕРБ и ВМРО -БНД.

"CETA, ЗСУ, H-18, ERM, многобройните кризи от различно естество, посегателството над българския лев и много други деяния на правителството са престъпни, тъй като ежедневно заплашват държавния суверенитет и съществуването на българската нация", посочват от партията

"Ние от Възраждане сме категорично за запазването на българския лев и против намеренията на правителството със законодателни промени да го девалвира. Смятаме, че бихме могли да запазим националната си валута като много други страни членки на Европейския съюз, което с времето се оказва едно много добро решение.

"Припомняме, че девалвацията на лева ще направи българските стоки експортно-леки. Ще се стопяват спестяванията на българите, ще се стигне до така нареченото “напомпване на заемите” и до верижни фалити. При фалит на страна от Еврозоната, ще трябва да дадем нашия финансов принос към фонда.

Смятамe, че всяка мярка, която ще доведе до фалит, обедняване или стопяване на спестяванията на българския гражданин е неудачна. Повече за позицията ни по този въпрос и за позицията ни по всички актуални въпроси за българските граждани, които заради некомпетентността на правителството се оформят като проблемни точки, ще представим на организирана пресконференция. Тя ще се проведе на 5-ти февруари от 13.00 ч. в БТА. На нея ще дадем повече информация за предстоящия протест на 7-ми февруари от 12.00 ч. пред Парламента и последващите действия" - казаха още от "Възраждане".

Същевременно, лидерът на партията Костадин Костадинов подкрепи решението на президента Румен Радев да свали доверието си към правителството.

Освен това, Костадинов призова Радвя да присъства на протестите, с искания за оставка на правителството, организирани от "Възраждане".

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес