Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нинова: Странен ден е днес

15 декември 2022, 11:04 часа • 2061 прочитания

Странен ден е днес. Много шокови неща се чуха тук. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от парламентарната трибуна. Поводът за декларацията беше недопуснатото предложение на левицата за освобождаване на младите  хора от данъци върху доходите. Тя обвини мнозинството в залата, че с процедурни хватки пренебрегват младежката политика. 

ОЩЕ: Дебат в НС: Възбужда ли се Тома Биков от данъци? БСП: Младите хора още ни гледат

"ОТ ГЕРБ казаха, че нямаме демографска криза и няма драма в демографския въпрос в България. Днес от ГЕРБ - СДС обявяват, че нямаме никакъв проблем с демографията. От "Демократична България" тепърва искат да правим анализ какво е състоянието на демографията в България", коментира Нинова. Тя заяви, че е намерила информация за 43 броя анализи от всякакви институции и агенции. 

"Чу се левите партии никога не предлагали намаляване на данъци и понятието ляво-дясно ама тотално сбъркано", отчете още лидерът на БСП. 

Според нея "Продължаваме промяната", които "Добър ден" да кажат казват, че са младите и готините, но не искат да си говорят за младежка политика. "Г-н Денков, обяснете им, че вие, аз, ние положихме такива небивали усилия за младежка политика", подчерта още Нинова. 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес