Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нинова: Краде се от програмата за саниране, може да не остане време за изборните промени

23 ноември 2016, 12:55 часа • 2328 прочитания

Философията на програмата за саниране е добра, хората печелят от това, но просто се краде от нея и се уреждат фирмите, които са приближени до властта. Това заяви в парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова.

С програмата за саниране трябва да се ограничат кражбите и лобистките фирми, които вземат поръчките, подчерта тя.

По отношение на организираната среща от Слави Трифонов утре в НДК, лидерът на БСП посочи, че няма да отиде, но хора от ръководството на парламентарната група ще присъстват на нея.

Нинова обясни, че на заседание на парламентарна група са обсъдили всички гледни точки и са решили в събота на Националния съвет да вземат решение и тогава да го обявят, предаде БГНЕС.

Нинова коментира и въпроса реалистично ли е този парламент да приеме промени в изборното законодателство. Според нея с оглед на времето, което остава, теоретично са възможни две неща – или да не им стигне времето, или, ако се пришпорят процедурите, да се справят.

Времето на този парламент да въведе мажоритарната избирателна система може и да не стигне, заяви. Според нея обаче, ако все пак депутатите се захванат сериозно с промените в Изборния кодекс, може и да се справят, но пък в същото време имало твърде много предложения, които трябва да бъдат обсъдени и може би 43-тото Народно събрание няма да успее да приключи с въвеждането на мажоритарната система.

Според Четин Казак от ДПС обаче този парламент въобще не трябва да се занимава с въпроса, защото не му остава повече от два месеца живот.

"Промяната в изборната система трябва да бъде направена с достатъчно време и в спокойна обстановка от парламент, който има стабилно мнозинство", настоя той.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес