Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Никола Минчев: НС ми даде всичко, пожелавам по-добри времена в пленарната зала

12 юни 2024, 23:55 часа

Макар решението на ЦИК за резултатите от гласуването за Европейския парламент и разпределението на мандатите още да не е излязло, картината е вече ясна и ще си позволя да кажа няколко думи.

Реклама

На първо място, ще почна с благодарности, както към всички, които избраха листата на ПП-ДБ, така и конкретно към тези, които към номер 14 добавиха и преференция 101. Високо ценя тази подкрепа. Това заяви във фейсбук Никола Минчев от ПП, избран за евродепутат.

Още: Никола Минчев: Гласувах за модерна, просперираща България в обединена Европа

Мога само да съжалявам, че листата не изпрати повече представители в ЕП, тъй като смятам, че качеството в листата го има, но важна е волята на избирателя, а задачата на политиците е да я разберем и да се съобразяваме, подчертава Минчев. Благодаря и на всички, които помогнаха на кампанията ми, на всички структури на ПП, които припознаха моята кандидатура като водеща за ПП.

Две години и половина след като за първи път прекрачих прага на Народното събрание като политик, сега съм изправен пред изцяло ново предизвикателство. Но, както и тогава, подхождам с респект към институцията, в която съм избран, и към значимостта на работата й, заявява Минчев.

Още: Никола Минчев: Нямам охрана, но и в момента ползвам транспорт на НСО

За първи път от три легислатури на Народното събрание не очаквам първото заседание, за да полагам клетва. Когато приключи последното заседание на 49-тото НС, си помислих, че може би завинаги напускам тази институция като народен представител. За малко сведох глава. За две години и половина тя ми даде много в политиката. Всъщност, не – даде ми всичко! Взе ми и много нерви, напрежение и леко поизсветляла коса. Мога само да й пожелая по-добри времена в пленарната зала. И народно представителство, което наистина да разбира значението й в държавното управление, отбелязва още Никола Минчев. | БГНЕС

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес