Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Не знаем дали ДПС ще подкрепи кабинета „Желязков“: Даниел Митов за сценариите за подкрепа

02 юли 2024, 08:30 часа
Реклама

Това е състав на кабинет, предложен от ГЕРБ-СДС. Нормално е, за да не се предизвикат трусове в управлението, да предложим и хора от служебния кабинет, които си вършат добре работата. Ние нямаме никаква представа как ще гласува ДПС. Това е тяхно решение. Дойдоха на срещата, заявиха позиция. Утре ще видим как ще гласуват. Това каза номинираният за външен министър в кабинета „Желязков“ Даниел Митов в ефира на Нова телевизия.

ОЩЕ: Росен Желязков е кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС. Ето какъв кабинет предложи

Относно състава на проектокабинета Митов каза, че те са доказани експерти, силни фигури, които могат да започнат да решават проблеми от първия ден в съответните министерства. 

„В момента сме в ситуация, в която хората са изразили своето желание. ГЕРБ е длъжна да предложи кабинет, за да не ходим от избори на избори. Предложихме разговори. Могат да се намерят общи приоритети и задачи, трябва да се види с кого. Ако си политик, задачата ти е да намериш формула“.

ОЩЕ: Анализатори: Няма изненади в така предложения кабинет от ГЕРБ

„За съжаление колегите от ПП-ДБ се държат като политически анализатори. Усмихват се, че отново ще идем на избори. Откъде ще дойде подкрепа не мога да знам. Знам, че можем да се обърнем към колегите и да ги призовем да ни подкрепят, после да останат в опозиция“, каза той.

Според него прочитът на ПП-ДБ за резултата от изборите е погрешен. „Те загубиха безвъзвратно част от избирателите си. Друагат част им казват – „Бъдете политици“.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес