Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

МВР обвини Кирил Петков, че омаловажава труда на полицаите

07 август 2024, 15:01 часа • 925 прочитания

Недопустимо е омаловажаването на труда на българските полицаи за постигане на политически цели. С такава позиция излезе вътрешното министерство, оглавявано от Калин Стоянов

Поводът за позицията

Повод за за позицията са думите на съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков, който запитан за оценка на служебния кабинет, коментира, че оценката му за силовия министър Калин Стоянов, е под всякаква критика.

"Страхът ми с Калин Стоянов е, че изборите няма да бъдат честни, както не бяха последния път", посочи още Петков. 

МВР го обвинява в политически нападки

От вътрешното министерство отбелязват, че хвърлените в общественото пространство твърдения, че последните парламентарни избори са били нечестни, са не просто неистина.

"Подобни голословни изказвания са в пълен разрез и с оценката на представителите на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ), според която изборите бяха свободни, прозрачни, добре подготвени и проведени.

Длъжни сме да защитим професионалната чест и достойнство на служителите на Министерството на вътрешните работи, чиито ежедневни усилия са в името на спокойна и сигурна България", се посочва в позицията на МВР. 

От ведомството изразяват увереност, че обществото няма да позволи да стане жертва на заблуждения, подчинени на идеята за трупане на политически дивиденти. ОЩЕ: "Нямам основания": Главчев каза ще смени ли вътрешния министър (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес