Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Марката ДПС е при Пеевски, но Доган е символът: Политолози за имената в листите

24 септември 2024, 08:44 часа • 871 прочитания

Водачите и имената в листите нямат отношение. Хората гласуват за марката и името ДПС. Ахмед Доган е символа на тази марка. Тя е при Делян Пеевски, но Доган е символът и това има своето значение. Това мнение изрази политологът Стойчо Стойчев в ефира на Нова телевизия.

ОЩЕ: Доган: Срам ме е от Пеевски! Голямата им цел е да елимират ДПС

Според колегата му Милен Любенов на изборите на 27 октомври ще е се сблъскат две гледни точки. „От една страна е Пеевски и неговия корпоративен подход. Но най-интересното е дали ДПС ще остане партия на етническите турци или ще се превърне в структура на частен интерес“, коментира той.

Липса на дебати

"Българската политика през последните години е парцелирана. Виждаме, че политиците и партиите разчитат преди всичко на своите твърди ядра, отправят посланията си към тях, не правят опити да разширяват електората си. И затова сме в това състояние - намаляваща избирателна активност, ниско доверие към партиите", каза Любенов относно липсата на дебати между водещи политици у нас.

ОЩЕ: Политолог очаква технократично правителство след изборите

Според него това е така, защото те се опасяват, че един такъв дебат може да им нанасе вреда. 

"В момента всички лидери предпочитат да водят монолози. А още по-лесно е по фейсбук. Изрецитират си тезите, без някой реално да ги конфронтира и толкоз", заяви от своя страна Стойчев. "Това е и по-удобно. Има по-малко рискове", допълни той.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес