Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Коларова: ГЕРБ си правеше илюзии - изборите и тези 150 000 гласа загуба са огромен шок

13 юни 2024, 11:17 часа
Реклама

"Ясно е, че Пеевски се позиционира в светлината на прожекторите още преди повече от 6 месеца и се опитва да има водеща роля в медийното обговаряне на това, което се случва във властта. Пределно ясно е, че победителят на тези избори е един. Той много ясно се откроява от останалите".

Реклама

Това коментира политологът проф. Румяна Коларова. Припомняме, че съпредседателят на ДПС Делян Пеевски призова за незабавно започване на консултации за намирането на формула за съставяне на стабилно правителство.

Още: Пеевски иска да е премиер - Борисов или е в шок, или скоро ще бъде

По думите на Коларова в българската политика устойчивият електорат не се възприема като предимство или нещо положително от обществото, а Пеевски отправя точно такива публични послания. Тя е на мнение, че изборите са били изненадващи за партиите.

"Трябва да кажем, че изборите са шок. Резултатите от изборите са шок и то не само заради ниската избирателна активност. Всяка една от партиите си правеше илюзии. Със сигурност ГЕРБ си правеше илюзиите, че ще има много повече гласове и мисля, че тези 150 000, които ГЕРБ е загубил, са голям шок", заяви политологът.

Припомняме, че в ефира на Студио Actualno политологът доц. Татяна Буруджиева прогнозира, че ЕНП ще натисне ДБ да се отцепи и да управлява с ГЕРБ (ВИДЕО).

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес