Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кирил Петков: Вътрешният министър да обясни как престъпници влизат и излизат от страната без никой да знае (ВИДЕО)

25 юни 2024, 18:32 часа
Реклама

"Абсолютно безобразие е международни престъпници да влизат и излизат от страната без нито службите да ги засекат, нито МВР да ги засекат". Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков пред журналисти. Повод за изявлението му стана вчерашното предаване на издирвания с червена бюлетина в три страни Евелин Банев в Софийския затвор. Смяташе се, че той се укрива в чужбина.

Още: Прокуратурата: Брендо влиза в затвора за 6 г. при първоначален строг режим

"Това не е първият случай, знаете и за Братя Галеви. Така че още тази седмица ще извикаме министъра на вътрешните работи да обясни как така един международен престъпник може да се появи пред вратите на Софийския затвор, без нито една от другите служби да знае за това", коментира още Петков.

Още: Брендо иска да излежи всичките си присъди у нас

Запитан какво е обяснението му за това, отвърна: "Че не работят. Че всъщност реформите, които искахме, просто не се случват и тези престъпници влизат и излизат, както си поискат."

За Северна Македония

"По втората тема за Северна Македония - преди 2 г. 27 страни, когато аз бях премиер, гласуваха България да бъде в конституцията на РСМ. Това бе Френското предложение, което беше гласувано. Това предложение не може да се промени и ще е много жалко, ако РСМ завие в друга посока, не към Европа", коментира още той.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес