Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Извънреден председателски съвет в парламента след ареста на Джейхан Ибрямов

03 октомври 2024, 18:06 часа • 1292 прочитания

Председателят на парламента Рая Назарян свика извънредно заседание на председателския съвет, на което членовете му бяха запознати с постъпилото уведомление за задържането на народния представител Джейхан Ибрямов за срок от 24 часа.

До председателя на Народното събрание Рая Назарян е изпратено Уведомление от и. ф. главен прокурор на относно задържане на народния представител от 50-ото Народно събрание Джейхан Ибрямов при заварено тежко престъпление, съобщават от пресслужбата на Народното събрание. Още: Сарафов прескача ЦИК: Депутатският имунитет не пазел Джейхан Ибрямов (СНИМКИ)

Председателят на парламента пристъпи към това действие поради обстоятелството, че Народното събрание не заседава поради протичащата предизборна кампания и няма предвидено редовно заседание, на което народните представители да бъдат запознати с постъпилата информация.

Отделно от това е разпоредено и всички народни представители вече са информирани на електронните си пощи, че могат да се запознаят в пълнота с текста на постъпилото уведомление в деловодството на Народното събрание.

Припомняме, че по-рано адвокатът на Ибрямов потвърди, че депутатът е задържан за 24 часа в сряда вечерта, след което е отведен в следствения арест. Йордан Киров каза още, че задържането е по разследване за купуване на гласове. Още: Съпругата на Джейхан Ибрямов: Той е жертва на инсценировка

От Алианса за права и свободи, чийто кандидат е Ибрямов, заявиха, че ще настояват за отмяна на изборите и ще направят предложението още по време на утрешното заседание на КСНС при президента Румен Радев. Като причина Джевдет Чакъров посочи репресиите спрямо техните представители.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес