Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Истинското ДПС ще се яви на изборите": Чакъров коментира решението на ВАС

11 септември 2024, 17:57 часа • 2417 прочитания

След като Върховният административен съд нареди на ЦИК да регистрира за изборите на 27 октомври коалицията "ДПС - Ново начало" на Делян Пеевски, стана ясно, че другото крило на ДПС - около Ахмед Доган и Джевдет Чакъров, все пак ще участва във вота.

Лидерът на партия "Земеделски народен съюз" Румен Йончев подаде документи за регистрация на коалиция "Алианс за права и свободи" в ЦИК, част от която ще са депутатите, близки до Доган.

"Категорично ще видим всички възможности в правната рамка, след като не коментираме по принцип решението на съда, но са нарушени всякакви правови норми и се консултираме и обсъждаме с юристи и адвокати по какъв начин то може да бъде оспорено и обжалвано. Юристите ще се произнесат", заяви Чакъров на брифинг пред медиите. Още: Развръзката: Съдът отсъди за Пеевски, нареди на ЦИК да регистрира "ДПС-Ново начало"

По думите му "истинското ДПС на Ахмед Доган" ще се яви на изборите на 27 октомври.

"Обръщам се към цялата общественост, към всички структури на истинското автентично ДПС, към всички наши членове и симпатизанти, че истинското автентичното ДПС ще участва на изборите на 27 октомври. Всички те ще имат възможност да подкрепят ДПС на д-р Ахмед Доган, ще подкрепят принципите, идеите и идеологията, една утвърдена политическа сила", каза Чакъров.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес