Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Христанов: ПП падна в капана на тона на конфронтацията

27 февруари 2023, 09:15 часа • 2694 прочитания

Големият проблем не е в "Плодължаваме промяната", а в политическата система. Като граждани не можем да говорим нормално и възпитано за политика. Този невъзпитан тон, който изгражда пропасти, ми дойде твърде много. Стигнах до отговора, че единственият начин да създадем нов тон е да създадем ново политическо тяло, което да го зададе. Това заяви в ефира на Нова телевизия бившият депутат от ПП Иван Христанов, който напусна партията за предстоящите избори.

Твърдеше се, че той напуска заради различни кой да води листата на ПП в Плевен. Лидерите избраха там начело да е бившият спортен министър Радослав Василев. Христанов отрича да има такъв конфликт.

"В политиката има един капан за всеки, който възнамерява да участва. Това е именно тонът на конфронтация. И това се случи и с ПП. Почти всички партии влизат в този капан. Острото говорене привлича хората, които са ядосани", заяви бившият депутат. 

Вторият проблем по думите му е съдържанието. "И там имаме ужасяващ проблем - проникване на омраза. Партии и лидери насаждат омраза на българи срещу българи", разясни Христанов.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес