Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ГЕРБ за трите антикорупционни закона: "Продължаваме промяната" взривява всички възможности за редовно правителство

14 септември 2024, 18:47 часа • 2697 прочитания

От ГЕРБ отвърнаха на ПП-ДБ за "джентълменското писмо" с думите, че кампанията на "Продължаваме промяната" "взривява всички възможности за редовно правителство и политическа стабилност".

Заявлението от партията на Бойко Борисов е в отговор на условието на "Продължаваме промяната", че ще водят разговори за бъдещо управление с ГЕРБ, ако преди парламентарните избори бъдат приети трите антикорупционни закона, необходими, за да се получи вторият транш от средства по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ).

Припомнете си: Борисов дал Пеевски на „Магнитски“, твърди Асен Василев (ВИДЕО)

"Вместо джентълменско споразумение днес ще напишем на ГЕРБ дженстълменско писмо. В него ще кажем - има три закона, които разделят България от 10 млрд. лева. Ако ГЕРБ ни отговорят, че няма как да се приемат тези три закона, защото примерно Борисов не иска да се разследват корупционни практики, нека всички да излезем пред българските граждани и да кажем - няма да получим 10 млрд. лева, защото г-н Борисов се страхува от антикорупционните закони", заяви днес съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

Снимка: БГНЕС

Отговорът на ГЕРБ

"Многократно сме изразявали аргументите си против прибързаното законодателство, предлагано от "Продължаваме промяната"", отвръщат от партията на Борисов във Facebook. "Последен пример за това са промените в Конституцията, които създадоха повече проблеми, отколкото решения".

"Забелязваме кампанията на ПП да взривяват всички възможности за разговори за редовно правителство и политическа стабилност. Отказваме подобен тип диалог. ГЕРБ ще работи “за”, а не “против”", завършва позицията.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес