Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ГЕРБ се събраха, чакат Борисов да обяви промените в партията (ВИДЕО)

07 ноември 2019, 12:10 часа • 4900 прочитания

ГЕРБ отново е първа политическа сила и най-голямата партия в България. 803 899 гласа първа политическа сила. ГЕРБ печели в 163 общини, там имаме най-много общински съветници. БСП са трети. По отношение на общинските съветници, 80 нови общински съветници на тези избори. Кметовете на ГЕРБ отново доказаха, че са най-добрите и увеличаваме броя им от 140 на 150. Виждате картата е синя. Така започна представянето на всички победители на местните избори от партията административния секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов. Съпартийците са се събрали в зала Люмиер в НДК.

Очаква се по време на изказването си на форума премиерът Бойко Борисов и лидер на ГЕРБ да обяви промени в партията. 

Президентът Росен Плевнелиев поздрави ГЕРБ за разгромната победа в страната. Той обаче предупреди, че доверието лесно се дава и лесно се губи. “Работете за доверие, всеки ден, всеки час”, заяви Плевнелиев. Той заяви, че са минали тежки избори и разкритикува онези, които не са дали оценка на аферата “Костинброд”.

"Аз съм дясномислещ човек, вярвам с съзиданието. Изпитах унижение от ръководството на ДБ да влезе в съюз с Мая Манолова. Знаете, че ГЕРБ няма вина за разединение на дясното. Това, което се случи на балотажа в София, сега вече си мисля, че не просто трябва да се искат оставки от ДБ, а направо да си изберат Мая Манолова за шеф и да се знае кой-кой е.", каза още Плевнелиев.

"За съжаление, в Благоевград в последните четири години не се създаде нито едно добре платено работно място. Обикновеният човек е важен, перспектива за него - доходи и перспектива за децата му."

Вижте още от изказването на Плевнелиев в тази статия.

Румен Христов, председател на СДС: Поздравявам ви за изборната победа, с което доказахте, че десницата в България е първа политическа сила, каза той. По думите му останалите представители на десницата е трябвало също да бъдат тук, но след като от ДБ са подкрепили Манолова на балотажа, това означава, че вече ГЕРБ и СДС имат идеологически различия с ДБ

Тук можете да наблюдавате на живо събитието и изказванията.

 

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес