Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ген. Атанасов: Няма нелегален мигрант, който да е влязъл у нас и да не си е платил

19 август 2016, 08:30 часа
Реклама

Трябва ни държавен глава, който е се опъва на Бойко Борисов, а не народът да бъде изправен пред избора: протежето на Борисов или на Първанов. Това заяви ген. Атанас Атанасов в коментар за предстоящите президентски избори.

Атанасов потвърди позицията си за това, че е опасно да бъдат проведени избори в Турция: "Този въпрос трябва да бъде решен комплексно от институциите, но при условие, че основните демократични свободи в Турция са игнорирани, не дават основание, че там може да бъдат проведени адекватни избори."

По темата с нелегалното преминаване на границата ген. Атанасов беше категоричен пред bTV, че "проблемът с нелегалната миграция са тежките корупционни схеми, които са покровителствани на високо ниво в МВР."

Той уточни, че сравнено с миналата година за периода юли – август възпрените мигранти тази година са два пъти по-малко, а натискът е повишен: "Това значи, че тези корупционни схеми имат за задача да се приберат парите на тези нещастни хора."

Ген. Атанасов е на мнение, че "не бяха уволнени тези, които са отговорни. Няма нелегален мигрант, който да е влязъл у нас и да не си е платил."

По думите му не са били уволнени отговорните  - "Радо схемата остана долу. Бъчварова вместо да назначи разследване казваше, че няма такъв проблем... Кадровата търговия в сектора за сигурност е най-тежкия провал на Борисов, за да държи властта е готов да раздава порции. Главният секретар на МВР е човек назначен с протекциите на Валентин Златев", допълни още ген. Атанасов.

 

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес