Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Димитър Ганев за предизборната кампания: Не видяхме някаква аргументирана теза

29 март 2023, 21:52 часа
Реклама

"В последните 40-50 дни не видяхме някаква аргументирана теза, която да бъде извън първите две формации". Така политологът Димитър Ганев коментира предизборната кампания за вота на 2 април в "Още от деня" по БНТ. Според него тя е била "по-неконфронтационна" от предишните. 

Ганев коментира, че петите поред избори за 2 години са изморили избирателите и партиите. "Ситуацията не се е променила много. С всеки едни избори имаме все по-малка избирателна активност, чупейки рекорд след рекорд. Ако съберете резултатите на ПП и ДБ от предишните избори, няма да получите по-различна картина от това, което се очаква сега", поясни той. 

Политологът не изключи възможността за компромис, но смята, че е малко вероятно. "Партиите си правят сметка, че наесен идват местни избори. А те не искат да плащат висока политическа цена", уточни той.

В студиото бе и доц. Даниел Смилов. "Това беше интересна кампания. Започна със закона "Магнитски", а след това той изчезна. Ако тези въпроси останат висящи и след изборите, ще тежат и върху съставянето на правителството", категоричен бе той.

Доц. Смилов добави, че друг акцент по време на предизборната кампания са били мрачните прогнози за финансова катастрофа, които анонсира финансовият министър и после сам се опроверга. "Генерират се страхове, че ситуацията е толкова тежка, че трябва да се преглътне нещо", коментира той. 

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес