Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Десислава Атанасова поиска отговорност от двама министри за теча на личните данни

09 януари 2022, 11:07 часа • 2922 прочитания

„Изтеклите лични данни няма спор, че са лични и аз, и господин Томислав Дончев, и други колеги, сме с изтекли лични данни“. За това призна председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова на пресконференция в централата на партията във връзка с вчерашното изтичане на лични данни по БУЛСТАТ.

За информацията на БУЛСТАТ е ясно, че хората са предоставили личните си данни доброволно, защото това е администратор на лични данни. Всички думи, че нищо не се е случило са категорична лъжа. Хубаво е, че вече има министър на електронното управление, хубаво е, че министър Надежда Йорданова осъзна редица проблеми в подчинените ѝ агенции, но Атанасова запита какво е предприето МС и МП за теча на лични данни.

Атанасова продължи с въпросите: Вярно ли е, че БУЛСТАТ е допуснал всички лични данни да бъде видими без съгласие на заинтересованите лица? Надежда Йорданова сезирана ли е или кога и назначила ли е проверка за изтичането на лични данни относно всички обстоятелства?

Десислава Атанасова настоя правосъдният министър Надежда Йорданова и министърът на електронното управление Божидар Божанов да понесат отговорност за изтичането на личните данни. Докато анализират промените в закона, които да внесат Народното събрание да гласуват, на над 300 000 българи личните данни са на показ – председател на парламента, депутати и представители на различни политически партии и групи.

Още: ГЕРБ: Дебютът на правителството е неубедителен и катастрофален (ВИДЕО)

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес