Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Да предотвратим опорочаването на изборите": Служебният кабинет с предложения към ЦИК

11 септември 2024, 11:14 часа • 572 прочитания

"Основната ни задача е провеждането на свободни, честни и прозрачни избори. В тази връзка ще изпълняваме до запетая това, което е разписано от Изборния кодекс".

Това каза преди началото на днешното редовно заседание на служебното правителство служебният премиер Димитър Главчев.

"Днес ще имаме мини заседание с министерствата, които имат отношение към изборите и ще излезем с предложения от експерти към ЦИК с цел подобряване на изборния процес и да предотвратим неговото опорочаване", каза той.

Още: "Ако някой си прави други сметки, ще има сериозни проблеми": Главчев предупреди областните управители за изборите

"По повод проблемите с буферните паркинги по границите съм сформирал работна група, с която да видим как максимално да се запази държавния интерес. Трябва да осигурим на всички граждани нормално преминаване по границите", каза премиерът. Още: Димитър Главчев свиква спешна среща заради частните паркинги по границите

Друга работна група за проблема с безводието обсъжда два вида мерки - краткосрочни и дългосрочни.

По повод началото на новата учебна година на 16 септември Главчев каза, че три министерства трябва да обърнат сериозно внимание по повод нуждата от дигитализация на профилактичната здравна карта на учениците. Той посочи здравното, образователното и електронното министерство като отговорни за тази задача.

"С това ще достигнем европейското равнище. Чудех се за синоним на евроатлантизма, но Европа и е Европа, Атлантика си е Атлантика", каза премиерът, без да стане ясно какво точно визира.

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес