Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Атанасова: Министрите трябва да заслужат доверието ни (ВИДЕО)

13 октомври 2023, 16:34 часа • 1486 прочитания

Доверието ни изисква много. Всички министри трябва да заслужат доверието на ПГ на  ГЕРБ-СДС. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова пред медиите в парламента след като правителсктвото оцеля след неуспешния вот на недоверие и в отговор на въпрос колко дълго партията ще подкрепя кабинета. 

"Ние от самото начало казвахме, че ще бъдем критични. Доверието ни не се дава даром, нито е безрезервно. Ще бъдем критични към всчики министри и ресори, в които виждаме слабости по отношение на управленската политика", подчерта още Атанасова. ОЩЕ: Пеевски: Веднага ще свалим кабинета, ако се отклони от евроатлантическия път на България (ВИДЕО)

ГЕРБ подкрепи правителството

"ГЕРБ подкрепи правителството, защото ние, както при неговото създаване, така и сега осъзнаваме, че на България й ткрябва редовно и стабилно правителство. През последните три години нищо не се случваше, когато управляваше служебно правителство. Неслучайно чак в този момент можем да говорим за изпълнени ангажименти по Плана за възстановяване и устойчивост и за гаранции за Еврозона и Шенген", каза Атанасова. ОЩЕ:Кабинетът "Денков" оцеля, ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС отхвърлиха вота на недоверие (ВИДЕО)

Отсъствието на Борисов

В момента тече предизборна кампания. Голяма част от колегите, които не присъстваха в залата, са ангажирани с предизборната кампания", каза тя. По думите й Борисов е в Разград за представянето на кандидат-кмет на формацията. "В никакъв случай това не е демонстрация", подчерта председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС. ОЩЕ: Денков благодари на партиите от сглобката за подкрепата на кабинета (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес