Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Възстановяват осветлението в парка между Пловдивска и Стефан Караджа в Пазарджик

04 октомври 2024, 12:16 часа • 280 прочитания

За първи път от десетилетия Община Пазарджик започна реконструкция на парковото осветление в зеления пояс на зелените площи между ул. "Стефан Караджа", ул. "Пловдивска", ул. "Средна гора" и ул. "Мътница". Множество жители на блоковете, с които разговаряхме предварително, споделят, че прибирането вечерно време носи смут в района именно заради мрачния парк. Успяхме да започнем работа по това да го променим.

В момента се изтеглят подземно около 340 метра захранващи кабели. Ще бъдат монтирани 15 нови стълба за парково осветление, оборудвани с енергоспестяващи LED лампи от 15W. Това ще даде на парка нов облик и сигурност за всички, които го посещават.

Към днешния ден има само 1-2 работещи осветителни стълба, а останалите са унищожени и откраднати, голяма част от кабелите са изрязани и повредени. Екипът на Община Пазарджик успява да направи проекта и да стартира възстановителни и модернизиращи дейности, като работата ще приключи в рамките на един месец. Предстои да през следващата година да се облагороди и самия парк по адекватен за съвремието ни начин.

Още: Новият корпус на Медицински университет - Пловдив в Пазарджик отвори врати

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес