Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Община Пазарджик осветява пешеходните пътеки за повишаване на безопасността

18 септември 2024, 10:59 часа • 339 прочитания

Община Пазарджик, в сътрудничество с ОД на МВР - Пазарджик започва да осветява ключови пешеходни пътеки в града. Тази инициатива е част от по-широките усилия на общината за подобряване на пътната безопасност и гарантиране на сигурността на жителите, особено децата, които ежедневно преминават през тези зони вечерно време след училище. Инициативата е одобрена от Общинската комисия по безопасност на движението.  

Към момента се изграждат осветителни съоръжения на някои от най- натоварените и важни пешеходни пътеки в града. Те включват следните кръстовища:

 Ул. „Стефан Караджа“ и ул. „Преспа“;

 Ул. „Стефан Караджа“ и ул. „Васил Левски“;

 Ул. „Стоян Ангелов“ и ул. „Теофил Бейков“;

 Ул. „Стоян Ангелов“ и ул. „Осми март“;

 Ул. „Кочо Честименски“ и ул. „Стоян Василев“;

 Ул. „Христо Ботев“ и ул. „Ал. Стамболийски“;

 Ул. „Петър Бонев“ и ул. „Н. Фурнаджиев“;

 Ул. „Генерал Гурко“ и ул. „Мадара“.

Тези кръстовища са определени като приоритетни зони поради големия трафик от пешеходци и идентифицирането на потенциални рискове вечерно време. Деца ежедневно минават по тези маршрути, за да стигнат до училища и детски градини. Осветлението ще играе ключова роля в подобряването на видимостта отдалеч за водачите на моторни превозни средства и пешеходците, особено в зимните месеци, когато видимостта може да бъде ограничена.

Община Пазарджик продължава да работи усилено за подобряване на условията за живот и безопасност в града. Осветяването на пешеходните пътеки е поредна инициатива, насочена към подобряване на пътната безопасност и осигуряване на сигурна среда за всички жители на Пазарджик. 

Още: Община Пазарджик с мащабна реформа в управлението на чистотата

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес