Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът на Пазарджик поздрави учениците и учителите за първия учебен ден

16 септември 2024, 15:14 часа • 379 прочитания

Кметът на Пазарджик Петър Куленски поздрави учениците и учителите за началото на учебната година. Ето какво написа градоначалникът: 

Скъпи деца, учители и родители,

Отново сме на прага на една нова учебна година – време на възможности, открития и нови хоризонти. За мен е чест да ви поздравя по случай този важен ден, който поставя началото на вашето пътешествие към знанието. 

Знанието не е просто сбор от факти – то е силата, която дефинира това, което избираме да бъдем в бъдеще. Стремежът ни към него е онова, което ни позволява да взимаме самостоятелни, информирани и критични решения. В свят, изпълнен с предизвикателства и промени, знанието е нашият компас, който ни води към успеха и личностното развитие.

Днес повече от всякога е важно да бъдем заедно – ученици, учители и родители. Вие, младите хора, сте нашето бъдеще. Вашите усилия и отдаденост към образованието не само ще оформят вашето утре, но и ще бъдат основата за успеха на нашия град, нашата страна и целия свят.

Скъпи учители,

Вие сте не само пазителите на знанието, но и неговите вдъхновители. Вашата роля е като компас, който води нашите деца – бъдещето на България – по пътя на успеха и личностното израстване. Вашата мисия не се изчерпва само с преподаването на уроци, тя се простира

далеч отвъд учебните програми – вие изграждате едно ново поколение независими, мислещи и информирани млади хора, които ще имат силата и волята да променят света около тях. Отговорността, която носите, е огромна, защото вие формирате характера, принципите и мечтите на бъдещите на нашите деца. Вашето търпение, вдъхновение и постоянство са пример за всички нас.

Нека тази учебна година бъде още една стъпка в общата ни мисия – да изградим едно поколение независими българи, готови да вземат информирани решения и да вървят смело напред по пътя на знанието и успеха.

Нека всички заедно, като едно общество, да подкрепяме и ценим този безценен процес на любознателността и прогреса! Пожелавам ви успешна и вдъхновяваща учебна година!

Още: Нови мерки за подобряване на паркирането в Пазарджик

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес