Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Световната поп оперна сензация Il Divo с концерти в Пловдив и Варна

10 юли 2024, 15:52 часа • 2081 прочитания

Световната поп оперна сензация Il Divo идва за два концерта – в Пловдив и Варна, съобщават организаторите от Sofia Music Enterpises.

Точно 20 години след дебюта си прочутите Il Divo идват, за да очароват компетентната българска публика с два магически спектакъла – на 4 октомври в Пловдив в зала С.И.Л.А. и на 6 октомври във Варна в Дворец на културата и спорта.

Още: Кирил Маричков празнува 80 години с грандиозен концерт на "Фондацията" в Бургас

За Il Divo

Il Divo ("Ил Диво" или "Звездата" на италиански) е суперуспешна вокална група, създадена преди две десетилетия във Великобритания.

Квартетът постига триумфален успех и става пионер на новия жанр, наричан "класически кросовър" или "попера". Формулата им фино и артистично смесва прочути оперни арии, поп песни и евъргрийни в едно кадифено меко и стилно звучене.

Днес групата включва: швейцарския тенор Урс Бюхлер, американския тенор Дейвид Милър, френския тенор Себастиен Изамбар и американския баритон Стивън Лабри.

Билети за концертите на Il Divo в България са в продажба в мрежите на Bilet.bg (вкл. касите на Fast Pay и магазини "На тъмно"), както и онлайн на https://sme.bilet.bg/ и в Тикетпортал на цени от 90 до 180 лв.

Още: Броени часове до концерта на "Мистерията на българските гласове" и Джейкъб Колиър (ВИДЕО)

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес