Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Борба за лъвския пай": Беркай Чокджан изброи причините за разрива Доган-Пеевски (ВИДЕО)

04 септември 2024, 19:30 часа • 22054 прочитания

В същината на проблема с ДПС това, което аз виждам, е борба за ресурси. Наблюдаваме една склонност за присвояване на хора от ранга на Пеевски и Доган. Липсата на свежи финансови потоци към нашата икономика е една от причините за този конфликт.

Това заяви в предаването "Студио Actualno" политическият анализатор Беркай Чокджан, коментирайки процесите в "Движението за права и свободи". По думите му в момента обществото наблюдава борба за присвояване на колкото се може по-голяма порция от лъвския пай.

"Ключови белези от характерите на г-н Пеевски и г-н Доган са много важни за разшифроването на този конфликт. Разривът между Доган и Пеевски започна много рано - белезите за това се видяха още на Националната конференция на ДПС, когато Доган не се появи и когато Делян Пеевски беше избран за председател", поясни Чокджан. Според него в ДПС често пъти икономическите интереси надделяват над политическите.

"Доган е заявявал пред свои близки хора, че Пеевски е финансов проект и този проект в един момент, виждаме, излиза извън контрол и според мен това е разковничето, което може да ни помогне, да разтълкуваме поведението и раздразнението на Доган", отбеляза още политическият анализатор.

Целия разговор гледайте във видеото.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес