Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Спечелилите Grammy

27 януари 2014, 12:03 часа
Реклама

Френското електронно дуо Daft Punk (Дафт пънк) триумфира на 56-ата церемония за наградите "Грами", спечелвайки топ отличията за албум на годината за "Random Access Memories" и запис на годината за "Get Lucky" съвместно с рапъра и продуцент Фарел Уилямс, предадоха световните информационни агенции.

Реклама

Издържаният в ретро-денс стил "Random Access Memories", записан в сътрудничество освен с Фарел Уилямс и с музикантите Найл Роджърс и Джорджо Мородер, донесе на "Дафт пънк" и приза за най-добър денс/електроника албум. Французите спечелиха и отличието за най-добро изпълнение на поп дует/група за "Get Lucky" съвместно с Уилямс.

Какво мислят големите победители за триумфа си на наградите "Грами" остана загадка, тъй като освен характерните шлемове на двамата изпълнители, част от имиджа им е и да не говорят.

Рапърът и продуцент от САЩ Фарел Уилямс, който беше номиниран в седем категории, спечели четири награди "Грами", в това число и за продуцент на годината. "Предполагам, че роботите искат да ви благодарят. Обзалагам се, че Франция се гордее с тях", заяви Уилямс от сцената.

"Новобранците" също се представиха отлично на церемонията за наградите "Грами". Хип-хоп дуото от Сиатъл Макълмор и Райън Луис грабна четири приза - за нов изпълнител на годината и три в рап категориите - за рап песен и рап изпълнение за хита "Thrift Shop" и за рап албум за "The Heist". "Уау, ето, че сме на сцената. Искам да кажа, че записахме албума си без лейбъл, независимо, и оценяваме оказаната ни подкрепа", сподели Макълмор, като първо благодари на феновете, а след това на годеницата и екипа. "Без почитателите ни нямаше да сме това, което сме. Те ни подкрепяха още преди около нас да се вдигне медиен шум", заяви Макълмор.

Новозеландската сензация Lorde - 17-годишната певица Ела Йелич О' Конър, която залага на готик визия, а не на характерното за младите съвременни поп певици разголване, спечели наградата за песен на годината за "Royals". "Благодаря на всички, които направиха възможна "експлозията" на тази песен", каза Lorde, която получи за хита си и приз за най-добро солово поп изпълнение.

Още една изгряваща певица отбеляза личен триумф на церемонията за наградите "Грами" - Кейси Мъсгрейв надделя над утвърдената звезда Тейлър Суифт в категорията за кънтри албум на годината за "Same Trailer Different Park".

Един от големите победители на наградите "Грами" - Джъстин Тимбърлейк, не присъства на церемонията. Тимбърлейк спечели три отличия - за най-добра ритъм енд блус песен за "Pusher Love Girl", най-добър видеоклип за "Suit & Tie", и поделен с Джей Зи приз за най-добро рап сътрудничество за "Holy Grail".

Бруно Марс беше отличен в категорията за най-добър поп вокален албум за "Unorthodox Jukebox". От сцената Марс отдаде почит към майка си, починала миналата година: "Мамо, знам че гледаш и се надявам, че се усмихваш. Обичам те много".

В категорията за най-добър поп традиционен поп вокален албум беше отличен Майкъл Бубле за "To Be Loved".

Сред отличниците в рок категориите се откроиха Imagine Dragons с приз за най-добро рок изпълнение за "Radioactive", Led Zeppelin за най-добър рок албум за "Celebration Day" и Black Sabbath за най-добро хард рок/метъл изпълнение за "God is Dead". Наградата за най-добра рок песен беше присъдена на Пол Маккартни, Дейв Грол, Крис Новоселич и Пати Смиър за "Cut Me Some Slack".

Поп певецът и композитор Драко Роса, чиято кариера стартира с момчешката група Menudo, с която изгря звездата и на Рики Мартин, спечели наградата за най-добър латино поп албум за "Vida".

Родената в Барбадос певица Риана беше отличена в категорията за най-добър ърбан албум за "Unapologetic", Зиги Марли получи приз за най-добър реге албум за "Ziggy Marley in Concert", а "Вемпайър уикенд" спечелиха отличието в категорията за алтернативен албум за "Modern Vampires of the City".

Източник: БТА

Виктория Пенева
Виктория Пенева Отговорен редактор
Новините днес