Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пред погледа на Алонсо: Никола Цолов чу българския химн за историческа победа (ВИДЕО)

25 май 2024, 15:47 часа
Реклама

Младият български пилот Никола Цолов записа историческа първа победа за България във Формула 3! Цолов спечели спринта за Гран при на Монако, което е четвърти кръг от сезон 2024. В негова чест звуча и българският химн, а отдолу го наблюдаваше легендарния Фернандо Алонсо.

Реклама

Историческа първа победа за Никола Цолов във Формула 3

Цолов стартира от първа позиция и потегли силно, за да не позволи на съперниците си да го изпреварят. Още в началото обаче се стигна до тежък инцидент, заради който на пистата излезе сейфти кар. След прибирането ѝ Никола успя да остане пред конкурентите си.

До края на състезанието се случи още един инцидент, заради който излезе сейфти кар. И този път Цолов се справи, като запази първата си позиция и дори увеличи преднината си, за да пресече първи финалната линия. Втори и трети останаха Трамниц и Ван Хьопен.

Така 17-годишният Цолов стана седмият различен победител този сезон във Формула 3. Той ще стартира от 12-а позиция в основното състезание за Гран при на Монако в неделя. На награждаването присъства и Фернандо Алонсо, който подкрепя Никола Цолов в неговата кариера.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес